iRobot PackBot se je napotil na FIFA World Cup 2014

oktober
2013
 
 
    Produkti
 

iRobot PackBot FIFABrazilska vlada je podpisala pogodbo za dobavo profesionalnih robotov PackBot za 7,2 milijona dolarjev. Ti bodo zagotavljali varnost med svetovnim nogometnim prvenstvom v letu 2014.

iRobot Packbot bo naslednje leto v Braziliji prevzel vlogo raziskovalca. Robot bo preučeval na primer sumljive predmete na stadionu in v okolici, v vseh 12 gostujočih mestih v času trajanja športnih prireditev. Čeprav PackBot ne bo prišel v Brazilijo v vlogi redarja, če upoštevamo njegovo težo več kot 50 kg in močno robotsko roko, lahko nemirnega nogometnega navijača brez problema pomiri. Potencialni razgrajači naj bodo zato na preži.

Cena za enega profesionalnega robota PackBot je okrog 150.000 USD in čeprav ta cena ni nizka, je za enega izmed najbolj uspešnih taktičnih bojnih robotov vendar precej sprejemljiva. Njegovo potrditev za naročilo so podpisali brazilski uradniki. iRobot PackBot ima za seboj relativno bogato zgodovino. V letu 2001 je pomagal pri preiskavi ruševin Svetovnega trgovinskega centra, deset let kasneje dobil nalogo pregleda okuženega območja japonske elektrarne Fukušima, poškodovane v potresu, ki mu je sledil cunami.

Podjetje iRobot je do zdaj postavilo po celem svetu več kot 5.000 robotov PackBot, ki služijo za zaščito enot vojaške in civilne obrambe. PackBoti rešujejo življenja, na primer v Iraku in Afganistanu.