VIDEO: test robotskih sesalnikov iz Nizozemske

november
2013
 
 
    Produkti
 

Neodvisna potrošniška revija Hardware.info je testirala učinkovitosti 4 različnih robotskih sesalnikov. Zmagovalec ni nikogar presenetil, ampak podatki o poražencu pa.

Video spodaj prikazuje test pokritosti in s tem učinkovitost čiščenja 4 različnih robotskih sesalnikov, predvsem iz višjih cenovnih rangov. Philips Homerun se v naših krajih ni preveč uveljavil, vendar se Ecovacs in Samsung Navibot za svoje mesto pod soncem še vedno bojujeta. Test pokritosti načeloma zveni zelo podobno kot mnogi starejši testi, ampak kaže tudi nekaj drugih zanimivih dejstev.

Za odkritje teh dejstev priporočamo, da si res podrobno pogledate celoten video od začetka do konca. Skupni rezultati potrjujejo vodilno pozicijo blagovne znamke iRobot na področju robotike. Roomba 780 si je pripisala ne samo najboljšo pokritost posesanih površin, ampak tudi največjo učinkovitost in hitrost. V videu pojdite na primer na mesto 01:15. Kaj vidite?

Medtem ko ima robotski sesalnik Ecovacs pred sabo še veliko dela, Philips pa je uspel počistiti le polovico sobe in se Samsung Navibot išče med mizo in stoli, je Roomba posesala celotno območje in pričela drugi krog. Medtem ko drugi robotski sesalniki v drugi polovici videa nadoknadijo svojo zamudo, Roomba sesa že drugič in celo tretjič.

Prav v tem je izjemen robotski sesalnik iRobot. Zahvaljujoč sesalnemu sistemu in navigaciji v prostoru iAdapt se lahko ustrezno odzove na obliko, velikost in razmere v prostoru, posesa prostor v relativno kratkem času in vsako območje 4x. Zahvaljujoč temu so robotski sesalniki iRobot Roomba najbolj uspešni na svetu in njihovim lastnikom resnično olajšajo življenje.