poslanstvo blagovne znamke iRobot

Mise značky header

Za iRobot robotski sesalniki in pomivalci niso zgolj poklic. iRobot ne dojema to kategorijo kot priložnost za hiter zaslužek na začasni kategoriji. iRobot je kategorijo robotskih sesalnikov ustanovil in iRobot bo nadaljeval v njenem razvoju, naj se zgodi karkoli. Mi v iRobotu menimo, da naši roboti že zdaj spreminjajo svet.

Na začetku skoraj vsakega velikega podjetja, ki danes določa usmeritev na svojem področju, je bilo prisotno ogromno navdušenje in želje, da bi spremenili svet. Ta, ki je osnoval podjetje samo zato, da bi se lahko čim prej vozil v rdečem Ferrariju, običajno ni prišel daleč. Podjetje iRobot je bilo osnovano na prepričanju trojice ustanoviteljev (Colin Angle, Helen Greiner in Rodney Brooks), da je robotika tista, ki bo spremenila naš način dela, učenja, zdravljenja ali čiščenja. Pisalo se je leto 1990 in v svetu, kjer je mobilni telefon napolnil kovček in so po internetnih valovih križarili le znanstveniki ali akademiki, se je to zdelo kot utopija.

Že v prvem letu obstoja je nastal Genghis, vesoljski raziskovalni robot in hkrati razvojna platforma. Leta 1996 se je potem tej majhni družini iRobotov pridružil model Ariel, ki je služil za raziskovanje obale in odkrivanje min. Napredek je prišel v letu 1998, ko je podjetje iRobot zmagalo v natečaju za pogodbo z agencijo DARPA za razvoj in proizvodnjo taktičnih mobilnih robotov iRobot PackBot. Prav tistega vsestranskega robota je leta 2001 poslala ameriška vlada med reševalno akcijo po terorističnih napadih na Svetovni trgovinski center.

2002 je iRobot vstopil v življenje vsakega izmed nas. Prav v tem letu je prišel na svet prvi robotski sesalnik Roomba, poleg tega je ameriška vojska vključila PackBota v svojo standardno opremo. Tri leta kasneje je iRobot dopolnil družino gospodinjskih robotov z unikatom– pomivalcem Scooba, in še naprej marljivo delal na izboljševanju in razvoju novih profesionalnih robotov. Za enkrat je zadnji napredek prišel leta 2011 s predstavitvijo popolnoma nove generacije robotskih sesalnikov Roomba serije 700, dokazano najboljših robotskih sesalnikov na svetu.

Več kot dvajset letna zgodovina podjetja iRobot vključuje vrsto prelomnih trenutkov in dramatičnih dogodkov. Naši profesionalni roboti zvesto služijo v mirovnih misijah in iščejo življenje tudi tam, kjer upanje zanj počasi izginja. Naši gospodinjski roboti neutrudno delajo v več kot 13 milijonih gospodinjstev po vsem svetu, da bi njihovi lastniki lahko delali to, kar je res smiselno. Zato iRobot ostaja zvest robotiki in naprej vlaga v razvoj.

iRobot himna

Filozofija iRobota v točkah

  • Specializacija v robotiki
  • Reševanje življenj
  • Izdelovanje profesionalnih robotov
  • Izdelovanje gospodinjskih robotov
  • Sodelovanje z NASO
  • Delovanje globalno
  • Izboljšanje kakovosti življenja ljudi
  • Delovanje v zdravstvu
  • Olajšanje dela ljudem
  • SPREMENJANJE SVETA
 
Izdelek je bil dodan v košarico
Pojdi v košarico