Slovar pojmov iRobot

 
vse
 
Roomba 600
Roomba
600
 
Roomba 700
Roomba
700
 
Roomba 800
Roomba
800
 
Braava
Braava
 
Scooba
Scooba
 
Looj
Looj
 
Mirra
Mirra
 

navidezni zid z dvojnim delovanjem

Navidezni zid Wirtual Wall® z dvojnim delovanjem združuje dve funkciji, ki ju poljubno izberemo. Prva je funkcija navideznega zidu, ki nam prostor razdeli ali omeji, druga funkcija pa je funkcija HALO zida, s katerim omejimo prostor v radiusu  50 cm, kar nam pride prav pri npr. posodicah s hrano hišnih ljubljenčkov, saj s tem robotu preprečimo, da bi se pri čiščenju zaletaval vanje.

NorthStar navigacijska kocka

Je del navigacijskega sistema robotskega čistilca tal iRobot Braava. Navigacijska kocka deluje kot nadzorna enota, ki vodi Braavo po vseh kotičkih vaše sobe. Zahvaljujoč njej Braava pozna svojo trenutno lokacijo in mesta, ki je treba še počistiti.

NorthStar navigacija

Navigacija NorthStar je navigacijski sistem, ki ga uporablja robotski čistilec tal iRobot Braava. Tehnologija, ki je bila razvita v sodelovanju z ameriško vesoljsko agencijo NASA, deluje kot notranji GPS. Navigacijska kocka Northstar pošilja signal, s pomočjo katerega Braava prepozna svojo trenutno pozicijo v sobi, pa tudi mesta, ki jih je treba še počistiti. Na koncu čiščenja se Braava vedno vrne na mesto, kjer je s čiščenjem začela. 

krpa iz mikrovlaken

iRobot Braava za suho in mokro čiščenje uporablja posebne krpe iz mikrovlaken, ki imajo odlične čistilne lastnosti. Bela krpa je namenjena suhemu čiščenju oziroma pometanju. Modra krpa je bila oblikovna posebej za mokro čiščenje oziroma čiščenje s čistilcem tal. Krpe enostavno pripnete na robota s pomočjo ploščice z magnetnim zapiranjem in pritrdilnimi gumijastimi trakovi. Po končanem čiščenju lahko krpe operete ročno, občasno pa tudi v pralnem stroju. 

robotski čistilec

iRobot je leta 2013 razširil svojo ponudbo z zanimivo novostjo – robotskim čistilcem tal iRobot Braava. Gre za izdelek, ki je dopolnil ponudbo robotov za čiščenje gospodinjstev. Zahvaljujoč zelo učinkovitim krpam iz mikrovlaken vam bo robotski čistilec pomagal, da se znebite umazanije z vaših tal, in to celo ob stenah in pod pohištvom. Delovanje Braave je zelo tiho in pametno, vodi ga namreč navigacijski sistem, ki je bil razvit v sodelovanju z organizacijo NASA. Lahko izbirate med dvema modeloma – Braavo 320 in Braavo 380.

vodoodporni

Vodoodporna obdelava robotskega čistilca žlebov je pomembna ne le za odstranjevanje mokrega listja iz žleba, ampak tudi za enostavno čiščenja robota s pomočjo vrtne cevi.

nizko profilna oblika

Robotski čistilec žlebov Looj 330 je primeren za večino žlebov. Njegova nizko profilna oblika mu omogoča gibanje pod pregradami žlebov ter čez žlebne cevi.

izmetalnik

Izmetalniki so del čistilne glave robota Looj 330 in zagotavljajo učinkovito odstranjevanje smeti iz vaših žlebov. Looj je na voljo z garnituro standardnih metalcev, in potem še z garnituro metalcev, ki so manjši in bolj kompaktni. Njihova pravilna izbira vam omogoča prilagoditev čistilne glave različnim vrstam nečistoč, ki so odvisne od sezone.

snemljiv ročaj

iRobot Looj 330 ima snemljiv ročaj, ki hkrati služi tudi kot daljinski upravljalnik. Če se odločite za ročni način čiščenja, lahko nadzorujete robota z daljinskim upravljalnikom naprej in nazaj ter prav tako lahko določite hitrost, s katero se bo premikal.

500 obr/min

Čistilna glava robotskega čistilca žlebov Looj 330 se vrti s hitrostjo 500 obratov na minuto, tako da resnično hitro in učinkovito očisti vaše žlebove.

štiristopenjska čistilna glava

Štiristopenjska čistilna glava je del robotskega čistilca žlebov Looj 330. Njena glavna naloga je očistiti nabrano umazanijo iz vaših žlebov. Vrti se s hitrostjo 500 obratov na minuto in zlahka očisti listje, koščke lesa ali iglice, katere vrže ven iz žleba. Sestavljena je iz krtač in niza izmetalnikov, ki se menjajo glede na vrsto umazanije.

robotski čistilec žlebov

Robotski čistilec žlebov je majhen pomočnik za vsakega lastnika hiše. Lahko ga najdete tudi v portfelju specialistov v robotiki, pod imenom iRobot Looj [beri Luž]. Dovolj se je le povzpeti po lestvi, vstaviti robota v žleb in ga pustiti, da dela. Looj prehodi vsak košček vašega žleba in vso umazanijo vrže ven. Vam ostane le, da pometete smeti pod žlebom. Z robotskim čistilcem žlebov se izognete delu na visokih mestih ter nevarnostim poškodb, poleg tega pa prihranite veliko časa.

robotski pomivalec

Gre za hišnega robota za pomivanje tal, ki ga nudi iRobot pod imenom Scooba. Zahvaljujoč Scoobi lahko vzdržujemo svoja tla trajno čista brez napora.

funkcija virtualne stene

Roomba ali Scooba lahko omeji prostor s pomočjo navidezne stene. Navidezni zid ustvari nevidno pregrado, ki je robot ne bo prestopil. Uporablja se takrat, kadar morate počistiti le omejeno območje, ali če želite Roombi ali Scoobi preprečiti, da se približa električnim ali računalniškim kablom in lomljivim predmetom.

funkcija navidezne stene s svetilnikom

Navidezni zid s svetilnikom združuje dve funkciji. Lahko jo uporabite kot steno za omejitev območja čiščenja, ali zahvaljujoč funkciji navideznega svetilnika zagotovite, da Roomba postopoma očisti celotno stanovanje, sobo za sobo. Priporočamo uporabo do 3 virtualnih svetilnikov glede na velikost in kompleksnost prostora.

sistem PRO-CLEAN

Sistem PRO-CLEAN je del robotskega čistilca tal Braava 380. Po vključenju sistema PRO-CEAN močno povečate učinkovitost čiščenja tal. PRO-CLEAN deluje kot posoda za čistilno tekočino in je vgrajen v ploščico robota, ki med čiščenjem ohranja krpo iz mikrovlaken neprestano mokro. Zahvaljujoč temu Braava 380 s tal odstrani tudi bolj trdovratne madeže.

način suho čiščenje (SWEEP)

Braava 380 ponuja dva načina čiščenja. Suho ter mokro čiščenje. Suho čiščenje, oziroma pometanje, odstranjuje prah, lase, dlake in majhne nečistoče z vseh vrst trdih površin, tudi v velikih prostorih. Umazanija se nabira na beli krpi iz mikrovlaken, ki jo na koncu čiščenja enostavno stresete. Med pometanjem se Braava giblje po sobi v ravni liniji, vedno tja in nazaj, tja in nazaj itd. 

način mokro čiščenje (MOP)

Braava 380 ponuja dva načina čiščenja. Suho ter mokro čiščenje. Mokro čiščenje je namenjeno učinkovitemu čiščenju trdih površin. Brava se giblje v kratkih linijah, vedno desno, tja in nazaj, levo, tja in nazaj, naprej in spet od začetka. Zahvaljujoč temu lahko iz tal učinkovito odstrani maščobo, prah in različne madeže. Mokro čiščenje lahko izboljšate z dodajanjem posode PRO-CLEAN, ki je del modela Braava 380.

Tristopenjski sistem čiščenja AeroForce

Eno najpomembnejših inovacij od uvedbe robotskih sesalnikov na trgu. Revolucionarni sistem čiščenja AeroForce združuje več elementov, ki prispevajo k povečanju učinkovitosti sesanja do 50%. Sistem AeroForce usmerja zračni tok v ozko režo med vrtečima krtačama, kar vodi do njegovega pospeševanja. V kombinaciji z novim motorjem znatno poveča sesalno moč robotskega sesalnika Roomba serije 800. Sistem je petkrat bolj razvit v primerjavi z nižjimi serijami robotov. Filtriranje zraka zagotavlja HEPA filter.

Adaptivna čistilna glava AeroForce

Roombe serije  800 so opremljene s prilagodljivo čistilno glavo AeroForce, ki se dinamično prilagaja čistilni površini, pa naj gre za talne obloge, preproge, linolej ali ploščice.

baterija xLife

xLife baterija je izdelana po novi tehnologiji in ponuja dvakrat več življenja v primerjavi s predhodnim modelom. To je tip baterije Ni-MH (Nickel Metal hidridne). Njena prednost je odpornost na obremenitve elektro motorjev , medtem ko ohranja trajnost in konstantno napetost, tako da lahko povsem napolnjena baterija čisti zelo dolgo. Robot polnjenje  krmili s mikroprocesorjem, ki spremlja posamezne parametre akumulatorja, vključno s temperaturo. To poveča življenjsko dobo baterije.

Košek AeroForce

Velik košek AeroForce bila izdelan posebej za novo serijo robotsko sesalnik Roomba 800 ima prednosti visoko kakovostnega HEPA filter, ki ujame tudi najmanjše delce  in je zato primerna za domove z alergijami.

HALO navidezni zid

Avtomatski navidezni zid HALO omeji prostor v radiusu cca. 50 cm

Dvojni AeroVac filter

Izboljšan dvojni AeroVac filter iz mikrovlaken ujame tudi najmenjše prašne delce. Dvojna filtracija se uporablja v seriji 700.

plavajoči kabel

Mirra 530 ima 18 m dolg plavajoči kabel, ki služi za napajanje robota. Zahvaljujoč svojim lastnostim ne vpliva na gibanje robota niti med čiščenjem bazena.

črpalka in filtrirni sistem

iRobot Mirra 530 uporablja za čiščenje bazena svojo črpalko ter filtrirni sistem z zelo učinkovitimi filtri. Mirra lahko filtrira 265 l vode na minuto, to je 16.000 l vode na uro. Močna črpalka vrtinči vodo po celem bazenu, tako da jo robot lažje filtrira. Ta postopek hkrati izboljšuje cirkulacijo vode, kar pomaga vgrajenemu centralnemu filtracijskem sistemu.

kolo iz PVA

iRobota Mirra 530 se giblje na štirih kolesih, ki imajo plašč iz PVA. Uporaba tega materiala zagotavlja odlično oprijemljivost in stabilnost na vseh bazenskih površinah. Zahvaljujoč odlični oprijemljivosti koles iz PVA se Mirra lahko varno giblje po dnu in stenah bazena.

PVC krtača

Je del čistilnega sistema robota za čiščenje bazenov Mirra 530. Aktivna PVC krtača odstrani dolgotrajne madeže in bakterije, ki jih nato posesa in varno shrani v filtrirne košarice.

filtrirna posoda

Robotski čistilec bazenov Mirra 530 filtrira umazanijo z dvema posebnima filtrirnima košaricama, katere je zlahka vzdrževati. Dovolj je, da stresete smeti in košarice operete z vrtno cevjo.

iAdapt Nautiq

Pri oblikovanju iAdapt Nautiq so se inženirji navdušili nad rezultati sistema iAdapt robotskih sesalnikov iRobot Roomba in čistilcev Scooba. Potem so ga prilagodili za učinkovito uporabo v tridimenzionalnih razmerah. Tudi čistilec bazenov iRobot Mirra 530 najprej izmeri dimenzije bazena in nato na podlagi tega izbere najbolj ustrezen čistilni program. Vsako mesto počisti večkrat in nenehoma reagira na aktualne razmere, zato lahko doseže najboljše rezultate.

funkcija Pause/Resume

To funkcijo ima robotski čistilec tal iRobot Braava. Morate Braavo za trenutek izklopiti, rešiti, kar je treba, in potem spet začeti s čiščenjem? Z Braavo je to mogoče brez težav. Funkcija pavze in ponovnega zagona (Pause/Resume) zagotavlja, da bo Braava nadaljevala s čiščenjem tam, kjer se je ustavila.

tiho čiščenje

Velika dodana vrednost robotskega čistilca Braava je njegovo tiho delovanje. Braavo poganja zelo tih elektromotor, ki ga med čiščenjem sploh ne boste slišali, tako da lahko berete knjigo ali spite, zagotovo je, da vas Braava ne bo motila. 

funkcija nastavitve časa čiščenja

Zahvaljujoč funkciji za nastavitev časa čiščenja lahko izberete dan in čas, ob katerem naj robot začne čistiti. Roombe ne moti tema ali ovire, tako da vedno temeljito počisti prostor tudi brez vaše prisotnosti. iRobot ponuja načrtovano čiščenje za vsak dan ob različnem času. Robota si nastavite na primer tako, da čisti trikrat na teden in tako bo vsak teden v načrtovanem času pospravljal, in s tem ohranjal enakomerno čista tla.

optično odkrivanje umazanije

S pomočjo optičnih senzorjev Roomba zazna prekomerno umazana območja, katerim se nato intenzivno posveča.

senzorji za zaščito pred padci po stopnicah

Senzorji za zaščito pred padci po stopnicah zagotavljajo, da Roomba ali Scooba ne bo padla po stopnicah ali z drugih dvignjenih površin.

POMEMBNO: Da lahko senzor zazna globino, morate poskrbeti, da na rob stopnic ne sveti direktna sončna svetloba. V primeru, da je tam okno, mora biti zasenčeno. 

vse vrste talnih podlog

Roomba je robot namenjen čiščenju vseh vrst hišnih tal, kot so ploščice, linolej, preproga ali parket.

indikator polnega koša

Ko Roomba napolni zbiralni koš z umazanijo, vas obvesti s svetlobnim signalom na zaslonu, da je koš poln in ga je treba izprazniti.

polnilna postaja

Ko Roomba oceni, da je čiščenje dokončano, bo samodejno poiskala svojo polnilno bazo, kjer se bo napolnila in bo pripravljena na naslednje čiščenje. Na bazo se robot vrne tudi v primeru, če mu daste ukaz s pritiskom na gumb DOCK.

filter iz mikrovlaken

Filter iz mikrovlaken ujame tudi najmanjše prašne delce. Njegove odlične lastnosti se uporabljajo v Roombi serije 600.

kompaktne dimenzije

Zahvaljujoč svoji višini (9,2 cm) Roomba zleze pod večino pohištva in lahko očistit tudi običajno nedosegljive prostore. Na primer, pod posteljo ali kuhinjskim pohištvom. Dimenzije so bile oblikovane tako, da bi robot ustrezal evropskemu pohištvu na nogah.

enostaven način upravljanja

Roombi ni potrebno določiti načina dela ali trajanja čiščenja. Roomba se vedno odloči sama glede na razčlenitev in velikost prostora, ki ga čisti. Pritisnite gumb CLEAN in Roomba poskrbi za vse.

HEPA filter

Dvojni HEPA Type filter ujame tudi najmanjše delce prahu in cvetnega prahu, s tem zaščiti alergike in druge člane gospodinjstva. Uporablja se v robotskih sesalnikih Roomba serije 800.

sistem Wall Follow

Zahvaljujoč stranski krtači in sistemu Wall Follow lahko Roomba učinkovito očisti tudi območja okoli pohištva, vzdolž sten in vogalov ter druga težko dostopna mesta.

Ni-MH baterija

iRobot napajajo baterije Ni-MH (Nikl-Metal Hydrid). Njihova prednost je, da prenesejo visoke električne obremenitve elektromotorjev robota in medtem ohranijo dolgo življenjsko dobo in enakomerno napetost. Tako lahko robot čisti zelo dolgo časa s popolnoma napolnjeno baterijo. Polnjenje robota upravlja mikroprocesor, ki nadzoruje različne parametre baterije, vključno z njeno temperaturo. S tem se maksimalno poveča njena življenjska doba.

ANTITANGLE

iRobot misli na navadno gospodinjstvo, zato je oblikoval tehnologijo ANTITANGLE, ki preprečuje zapletanje in zagozditev med kabli ali resami iz preproge. Ko krtače zaznajo oviro, obrnejo smer vrtenja. Na ta način se robot sprosti in lahko nadaljuje čiščenje.

Center z daljinskim upravljalnikom na dotik

Center z daljinskim upravljalnikom na dotik vam omogoča, da Roombo daljinsko vklopite, časovno nastavite ali celo neposredno upravljate. Tako si olajšate ne samo čiščenje, temveč si privoščite veliko zabave.

enostavno vzdrževanje

Redno vzdrževanje poveča življenjsko dobo vaše Roombe. Dovolj je, da redno praznimo zbiralni koš, očistimo krtače in sprednje kolo.

program SPOT

Program SPOT je namenjen za lokalno čiščenje. Robot počisti prostor v velikosti 1 m². Služil vam bo kot „metla in smetišnica“, potem ko ste v kuhinji po tleh stresli sladkor, ali vam na primer počisti predpražnik za čevlje.

profilirani odbijač

Roomba s počasnim dotikom odkriva ovire s pomočjo profiliranega gumiranega odbijača. Zahvaljujoč infrardečim žarkom, ki jih oddaja odbijač, robot oviro prej zazna, se pred njo upočasni in se je rahlo dotakne. Odbijač je zelo prijazen do pohištva. Neposredni stik z oviro izboljša učinkovitost stranske krtače, ki z ovir pometa umazanijo. Poleg tega Roomba zahvaljujoč odbijaču na dotik premaguje navidezne ovire, kot so posteljno pregrinjalo ali dolge zavese. Robotski sesalniki serije 700 so opremljeni s profiliranim gumiranim odbijačem, da so roboti še bolj prijazni do pohištva.

robotski sesalnik

Še nimate robotskega sesalnika? To verjetno pomeni, da vas čiščenje zabava in le zelo neradi bi ste svojo najljubšo dejavnost prenesli na koga drugega. Če pa bi se te dejavnosti enkrat naveličali, imamo za vas zanimivo rešitev. Robotski sesalnik je majhen pomočnik v gospodinjstvu, ki samostojno počisti vsako površino, vključno s parketom, talno oblogo iz pluta, linolejem ali preprogo. Zahvaljujoč programski opremi je sposoben delati resnično brez vaše pomoči. Preprosto ga vklopite in nato lahko na primer dvignete noge na mizo in gledate televizijo. Robotski sesalnik je opremljen tudi s pametnimi senzorji, tako da se odlično orientira v vsakem prostoru. Brez problema premaga prag in nima težav niti s stopnicami. Če se k njim približa, mu njegov program takoj sporoči, da je v nevarnosti. Ni vam potrebno skrbeti, da bo morda prišlo do kakšne nezgode. Se že veselite, ko boste tisto malo živahno bitje gledali pri delu? Robotski sesalnik vam bo pokazal pravi koncert „čiščenja“. Dajte mu priložnost in boste prijetno presenečeni nad kakovostnim rezultatom!

zbiralni koš AeroVac z veliko kapaciteto

Zbiralni koš z veliko kapaciteto je idealen za gospodinjstva z živalmi. Zajame tudi najmanjše delce prahu.

iAdapt

iRobot Roomba prihaja na tržišče s preizkušenimi sistemi, ki delajo z iRobot iRobotom. Seznam se začne z absolutno najpomembnejšim – sistemom iAdapt. Ta najpametnejši sistem čiščenja in navigacije v prostoru od s pomočjo več kot desetimi senzorji spremlja prostor 67x na sekundo in v povezavi s 40 vnaprej določenimi gibi Roombi omogoča, da se inteligentno odziva na aktualne razmere v prostoru.

tristopenjski sistem čiščenja

Tristopenjski sistem čiščenja zagotavlja odlično čiščenje tal v vašem gospodinjstvu. Gre za tri istočasno potekajoče procese:

1. Vrteča bočna krtača zagotavlja čiščenje ob stenah in v kotih.
2. Glavni nasproti vrteči se krtači zbirata prah, umazanijo, drobtine in lase s tal.
3. Podtlak v sesalni cevi shranjuje nečistoče v zbiralni koš.

akustična detekcija umazanije

Roomba s pomočjo akustičnih senzorjev odkrije pretirano umazane površine, katerim se nato intenzivno posveča.

podloga za shranjevanje Scoobe

Scooba Storage Mat je nepogrešljiv sestavni del robota Scooba. Gre za odlagalno in odcejevalno podlogo. Pomivalca tal tako lahko shranimo na mestih, ki ne morejo priti v stik z vodo. Priporočamo nakup tega dodatka.

čistilna krtača za Scoobo

Scooba Cleaning Brush je ščetka za čiščenje za model Scooba 390. Narejena je iz posebnih materialov za temeljito mokro čiščenje. Ne pušča odtisov in učinkovito odstranjuje umazanijo s trdnih tal.

Scooba čistilna glava

Scooba Cleaning Head je čistilna glava, v kateri je nameščena ščetka, ki je izdelana iz posebnih materialov za temeljito mokro čiščenje. Ne pušča odtisov in učinkovito odstranjuje umazanijo s trdnih tal.

Scooba Filter

Scooba Filter varuje robota pred nabiranjem umazanije in celoten vakuumski sistem pred poškodbami. Absorpcija prahu tukaj ni potrebna, saj se le-ta odlično ujame v posodo za umazano vodo.

Scooba Vacuum Port

Scooba Vacuum Port je sestavni del robota. Gre za sesalni vrat, ki sesa umazanijo pred Scoobo. Umazanija pride skozi Vacuum Port do posode za umazano vodo, s katero se pomeša.

Scooba Juice

Scooba Juice je koncentriran, močan detergent za čiščenje in poliranje tal ter narejen posebej za čiščenje z robotom iRobot Scooba. Njegova encimska sestava je edinstvena predvsem zaradi antibakterijskih učinkov. Laboratorijski testi so pokazali, da odstrani do 98 % vseh bakterij. Ta odličen učinek čiščenja temelji na naravnih sestavinah, zato je hitro razgradljiv. Te nadstandardne lastnosti omogočajo absolutno higiensko čiščenje in so prijazne do tal in narave.

premagovanje pragov

Roomba zlahka premaga letve, pragove ali druge ovire do višine 1,6 cm.

diagnosticiranje težav

Robot je sposoben sam diagnosticirati morebitni problem (npr. zamašene krtače) in ga z zvočnim signalom sporočiti.

adaptivna čistilna glava

Adaptivna čistilna glava 2. generacije se dinamično prilagaja čistilnim površinam, pa naj gre za plavajoča tla, preproge, linolej ali ploščice.

daljinsko upravljanje

Robot se lahko upravlja tudi z uporabo daljinskega upravljalnika. Robota vklopimo z gumbom CLEAN, za ukaz za lokalno čiščenje pritisnemo gumb SPOT in za parkiranje robota do napajalne baze gumb DOCK, kar zagotavlja visoko udobje uporabnika. S smernimi tipkami se robot lahko upravlja kot daljinsko vodeni avtomobilček, kar še posebej cenijo moški ali otroci. Videli boste, da vam bo čiščenje že prvič všeč.

odbijač s počasnim dotikom

Roomba odkriva ovire z odbijačem s počasnim dotikom. Zahvaljujoč infrardečim žarkom, ki jih oddaja odbijač, robot oviro prej zazna, se pred njo upočasni in se je rahlo dotakne. Odbijač je zelo prijazen do pohištva. Neposredni stik z oviro izboljša učinkovitost stranske krtače, ki z ovir pometa umazanijo. Poleg tega Roomba zahvaljujoč odbijaču na dotik premaguje navidezne ovire, kot so posteljno pregrinjalo ali dolge zavese.

42 senzorjev

Sistem upravljanja in navigacija v prostoru iAdapt deluje le v povezavi z zadostnimi svetlobnih in zvočnih senzorjev. Roomba 800 serija ima skupno 42 senzorjev, ki zbirajo pomembne podatke o prostorih in ovir.

upravljanje na dotik

Roomba vas popolnoma potegne v svet tehnologij 21. stoletja, in to s pomočjo natančnega ekrana na dotik, ki je nadomestil tradicionalno upravljanje s tipkami.
 
Izdelek je bil dodan v košarico
Pojdi v košarico